Svenska Rebecca Peterson kommer att möta tennislegendaren Serena Williams. Foto: Lynne Sladky/AP/TT

Peterson slog tidigare världsfyran – ställs mot Serena Williams

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bäst rankade tennisspelare – Rebecca Peterson – får möta tennislegendaren Serena Williams. Detta efter att Peterson slagit ut australiskan Samantha Stosur med 7–5, 7–5 i WTA-turneringen i Rom.

Rebecca Peterson vann med 7–5, 7–5 mot australiskan Samantha Stosur, 83:a på tennisens världsranking, och tog sig därmed vidare från kvalet till huvudomgången av WTA-turneringen i Rom.

Men det blir tufft motstånd direkt. På andra sidan nätet kommer nämligen den 23-faldiga grand slam-vinnaren Serena Williams att stå. Peterson och Williams möts i första omgången och vinnaren kommer att få möta segraren av Venus Williams och belgiskan Elise Mertens.

Djokovic vann i Madrid

Världsettan Novak Djokovic kan stoltsera med ännu en ATP-titel. Serben, som vann Australian Open tidigare i år, tog för tredje gången i karriären hem ATP-turneringen i Madrid.

Djokovic besegrade greken Stefanos Tsitsipas med 6–3, 6–4 i finalen. Han har tidigare vunnit turneringen i den spanska huvudstaden 2011 och 2016.

– Jag är väldigt glad. Det här var en väldigt viktig seger för mitt självförtroende. Jag har inte spelat min bästa tennis efter Australien så jag försökte hitta tillbaka till formen den här veckan. Jag började bra och tappade inte ett enda set under turneringen, säger Djokovic till ATP:s hemsida.

Ett välkommet formbesked för Djokovic som i gott slag kan gå in i Franska mästerskapen i Paris som startar om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.