Kim Clijsters förlorade i första omgången i Indian Wells. Foto: TT

Förra världsettan förlorade igen: ”Del av processen”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare världsettan Kim Clijsters, 38, återkomst på tennisbanan har inte varit spikrak.

Efter att ha förlorat mot tjeckiskan Katerina Siniakova i första omgången i Indian Wells har Clijsters förlorat samtliga fem matcher sedan comebacken.

2012 lade Kim Clijsters av med tennis för andra gången. Men karriären togs upp på nytt i februari förra året när hon förlorade mot Garbine Muguraza i WTA-turneringen i Dubai.

Sedan dess har det blivit en knäoperation och ytterligare fyra förluster – varav den senaste i veckan. Clijsters förlorade då mot tjeckiskan Katerina Siniakova i första omgången i Indian Wells med 6–1, 2–6, 6–2.

Men Clijsters kämpar vidare.

– Jag kämpade mig in i matchen i andra set och pressade henne lite bättre. Överlag är det definitivt tillfällen på banan där jag känner mig riktigt bra, och det är tillfällen där jag känner mig ojämn, säger Clijsters enligt Reuters.

– Men det är en del av den övergripande processen. Det kommer inte att vara någon enkel resa och jag försöker att förbättras varje gång jag är ute på banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.