Mikael Ymer är den bäst rankade singelspelaren i Söderlings trupp Foto: TT Nyhetsbyrån

Första truppen för DC-kapten Söderling

Uppdaterad
Publicerad

Robin Söderling har presenterat sin första Davis Cup-trupp som kapten. För motståndet väntar Chile och i potten finns en plats i den åtråvärda världsfinalen i Madrid i november. Truppen innehåller en debutant, 22-årige Carl Söderlund.

– Det är det laget som jag tror har störst chans att vinna, säger kapten Söderling i ett pressmeddelande.

6 mars får Robin Söderling göra debut på styva linan som kapten för det svenska Davis Cup-laget som tar emot Chile i Kungliga Tennishallen. I dag presenterades Söderlings första trupp som innehåller en debutant, 22-årige Carl Söderlund, rankad 812:a i världen.

I övrigt är kända namn i truppen: Elias och Mikael Ymer, Markus Eriksson och veteranen Robert Lindstedt.

– Det är det här laget jag tror har störst chans att vinna. Mikael Ymer har varit Sveriges bästa spelare det senaste året. Elias Ymer är en spelare som håller topp 100-nivå när han spelar som bäst. Robert Lindstedt har rutinen som krävs i sådana här matcher och Markus Eriksson har spelat bra i Davis Cup och kan dubblera i singel och dubbel. Det svåraste var femte spelaren, men magkänslan säger Carl Söderlund som spelat riktigt bra i USA, säger Robin Söderling i ett pressmeddelande.

Mötet inleds den 6 mars och vinnaren får en plats i världsfinalen som spelas i Madrid i november.

ARKIV: Söderling ny förbundskapten (12 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.