Iga Swiatek stod för den största skrällen hittills i årets upplaga av Franska öppna. Foto: TT

Superskrällen: Okänd polska krossade toppseedade Halep

Uppdaterad
Publicerad

Den polska tonåringen Iga Swiatek svarade för en superskräll när hon slog ut toppseedade Simona Halep i fjärde omgången i Franska öppna med förkrossande 6-1,6-2 på 68 minuter.

– Jag kan knappt få fram några ord och jag är så trött eftersom jag var så fokuserad under hela matchen. Jag är så stolt över mig själv, jag kommer ju ihåg hur det gick förra året, säger en tårögd Swiatek till Eurosport.

19-åriga Swiatek styrde spelet totalt med tunga grundslag som Halep aldrig hittade något motmedel mot. Hon piskade in vinnare efter vinnare. Förra året tappade 2018 års mästare Halep bara ett game när de möttes i Paris.

Gick ut gymnasiet i våras

Efter att ha slagit in matchbollen skrek 54-rankade Swiatek, som aldrig darrade, ut sin glädje. Hon gick ut gymnasiet i våras och kan nu helt ägna sig åt tennisen. Hon vill även hitta ett intresse förutom tennisen och tänker på musiken.

– Just nu fokuserar jag enbart på tennisen. Jag lärde mig mycket förra året och har skaffat mig mer erfarenhet, säger Swiatek, som det nu talas om som slutsegrare i klassikern. Så imponerande var uppvisningen på Philippe-Chatrier i dag.

– All credd till henne. Hon spelade ofattbart bra i dag och var överallt. Hon slog bollarna så hårt och det var hennes dag, säger en imponerad Halep.

En annan stor skräll var att italienskan Martina Trevisan, rankad 159:a, slog ut femteseedade Kiki Bertens med 6-4,6-4.

– Jag kom hit för två veckor sedan och skulle spela i kvalet och i dag gick jag till kvartsfinal. Jag kan inte tro att det är sant, säger 26-åringen som kommer att få möta just Swiatek i ”skrällkvarten” på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.