Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gauff besegrade Osaka i två raka set. Foto: TT Bildbyrån

Gauff slog ut tidigare världsettan Naomi Osaka

Uppdaterad
Publicerad

I åttondelsfinalen av WTA-tourtävlingen i amerikanska San Jose drabbade de samman.

Det var jämnt men Coco Gauff, rankad elva i världen, vann med 2-0 i set mot tidigare världsettan Naomi Osaka.

Gauffs serve visade sig bli avgörande. Osaka, numera rankad 41, kunde inte bryta amerikanskans serve förrän sent i andra set. Men Gauff vann första set med 6–4 och tog hem matchen efter två raka set.

Vid ställningen 5-1 i andra set ledde Coco Gauff även med 40-0 i gamet. Men Naomi Osaka stod emot sju matchbollar. Det imponerade Gauff.

– Det är väldigt sällsynt att någon kommer tillbaka från 0-40 vid två tillfällen. Men det är Naomi. Det visar bara hur mycket kämparglöd hon har. Hon hade kunde kastat in handduken, men det gjorde hon inte, sa Gauff till WTA:s hemsida och lade till:

– Jag visste att det skulle bli tufft mot Naomi. Hon är en av de bästa baslinjespelarna. Om hon ska vinna så är det på de långa bollarna från baslinjen som hon vinner. Jag tycker att jag verkligen stod fast och vann många fler sådana bollar än vad hon gjorde idag.

”Pressen besegrar mig inte”

Vinsten tog Gauff till kvartsfinal i WTA-turneringen. För Osaka blev det ett tidigt uttåg, men hon känner sig stärkt trots förlusten.

– Jag insåg under matchen att jag har låtit folk kalla mig mentalt svag under så lång tid att jag hade glömt vem jag är. Men att kämpa så här det är vad jag gör. Jag förlorade i dag men jag känner mig väldigt säker i vem jag är. Pressen besegrar inte mig. Jag är pressen. Jag är väldigt nöjd med det, sa Osaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.