Foto: Bildbyrån

Naomi Osaka står över Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka kritiserade att det inte ska delas ut några rankingpoäng i Wimbledon.

Nu står det klart att hon står över turneringen.

Men inte på grund av det.

Istället stoppas hon av en skada.

Den tidigare världsettan Naomi Osaka, som har fyra Grand Slam-titlar på sin meritlista, var den första storspelaren som yttrade kritik mot att det inte kommer att delas ut några rankingpoäng under årets turnering. Redan efter att ha åkt ur Franska öppnas första omgång vädrade hon sitt missnöje, och öppnade för att stå över turneringen.

– Det här med att spela Wimbledon utan rankingpoäng, det gör att det känns som en träning. Jag vet att det inte är sant, men... När jag tänker att något är som en träning, då kan jag inte gå in med 100 procent. Jag har inte tagit mitt beslut ännu, men jag lutar åt att inte spela med tanke på nuvarande omständigheter, sade hon då.

Pera ersätter

Nu står det klart att det faktiskt blir så att hon står över turneringen, men inte på grund av rankingpoängsbeslutet. Istället är det, enligt den officiella listan över återbud på Wimbledons hemsida, en benskada som stoppar henne.

”Min hälsena är fortfarande inte tillräckligt bra, så vi ses nästa gång”, skriver hon på Twitter.

Den 118-rankade amerikanska Bernarda Pera ersätter Osaka.

KLIPP: Osaka kan nobba Wimbledon: ”Inte säker” (23/5)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Naomi Osaka. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.