Klart: Serena Williams får wildcard till Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams har inte spelat en match på ett år. Men tidigare idag hintade stjärnan om att en comeback är nära – och nu är det bekräftat att 40-åringen får ett wildcard till Wimbledon senare den här månaden.

Serena Williams är den kvinnliga spelare som vunnit näst flest Grand Slam-titlar någonsin, 23 stycken. Endast Margaret Court (24) har vunnit fler.

Men det senaste året har 40-åriga Williams inte spelat en enda turnering, efter att hon skadat knäet i första omgången av Wimbledon 2021.

Har ”taggat” Wimbledon

Men nu är det klart att det blir en comeback den här månaden. Under tisdagen meddelade Wimbledon att Williams fått ett wildcard till singelturneringen, som hon vunnit sju gånger.

Tidigare under dagen publicerade stjärnan en bild på Instagram, där man såg hennes fötter och ben på en gräsmatta, tillsammans med en träningsväska.

Under bilden skrev hon ”SW och SW19. Det är en date. 2022. Vi ses där”, och ”taggade” Wimbledon och tävlingen ”Rothesay International Eastbourne”, en tävling som spelas nästa vecka som en förberedelse för Wimbledon.

SW19 är postnumret till området där Wimbledon spelas, i år med start 27 juni.

Serena Williams, som har varit världsetta i totalt 319 veckor (tredje flest någonsin) har numera fallit ner till plats 1 208 på världsrankingen.

MER TENNIS: Fräckisen – efter galna duellen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.