Iga Swiatek var överlägsen mot Naomi Osaka. Foto: TT

Swiatek vann Miami Open – överlägsen mot Osaka

Uppdaterad
Publicerad

Två av tennisens största namn möttes i WTA-finalen i Miami Open.

Då var Iga Swiatek överlägsen mot Naomi Osaka.

Polskan vann klart med 6-4, 6-0.

Swiatek vann WTA-turneringen i Indian Wells i mars och följde nu upp med segern i Miami. Det gör att polskan klarade av en så kallad ”Sunshine double” efter att ha vunnit turneringarna, som ligger i Kalifornien och Florida, efter varandra.

Mot Naomi Osaka var det jämnt i första set. Swiatek lyckades bryta Osakas serve till 3-2 och vann till slut första set med 6-4.

Och i andra var det inget snack. Swiatek var dominant och vann det klart med 6-0.

Naomi Osaka var dock inte alltför besviken efteråt.

Osaka: ”Känner mig rätt lugn”

– Jag är inte lika besviken som jag normalt brukar vara. Vanligtvis skulle jag nästan gråta i omklädningsrummet men nu känner jag mig rätt lugn, säger Osaka enligt Sky Sports och fortsätter:

– Jag känner att jag vill göra det bättre. Jag vill bara komma tillbaka i träning och förhoppningsvis vinna en turnering nästa gång.

I och med de dubbla WTA-segrarna kommer Swiatek ta över positionen som världsetta på måndag efter att Ashleigh Barty i mars meddelade att hon hastigt avslutar karriären.

Efter finalen meddelade Swiatek att hon hoppar av grusturneringen ”Charleston Open” nästa vecka. Hon har tävlat flitigt och behöver ta hand om en känning i armen.

KLIPP: Världsettan Ashleigh Barty lägger av (23 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.