Daniil Medvedev. Foto: TT

Världstvåan ska opereras – kan missa Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Daniil Medvedev kan missa Franska öppna.

Den ryske världstvåan ska opereras och riskerar att bli borta i upp till två månader.

Medvedev meddelar via sitt Instagram-konto att han har haft problem med ett bråck under de senaste månaderna vilket gör att han tvingas till operation.

”Tillsammans med mitt team har jag beslutat att göra ett litet ingrepp för att fixa problemet. Jag kommer att vara borta i 1-2 månader och kommer att jobba hårt för att vara tillbaka så snart som möjligt”, skriver han.

Den kommande grand slam-turneringen Franska öppna inleds den 22 maj och drar rehabiliteringen ut på tiden kan alltså 26-åringen, som nådde kvartsfinal i fjol, missa turneringen.

Medvedev tog i slutet av februari över platsen som världsetta från Novak Djokovic, men tappade den platsen för lite mer än en vecka sedan. 26-åringen var i final i Australian open i vintras och tog sin första grand slam-titel när han vann US Open i september.

KLIPP: Se fräckisen – efter galna duellen (1 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.