Foto: SVT/Bildbyrån

Göransson mot världstoppen i dubbeltennis

Uppdaterad
Publicerad

Lite i skymundan har svenske dubbelspelaren i tennis, André Göransson från Höllviken, stadigt klättrat på världsrankingen under 2021. Efter framgångarna i Wimbledons dubbelturnering för någon vecka sedan kan Göransson nu se fram emot spel i de kommande Grand slam-turneringarna och i tuffare ATP-tävlingar. 

För några veckor sen nådde André Göransson, 27 år från Höllviken i Skåne, ända till kvartsfinal i Wimbledons dubbelturnering.

Framgångarna i Wimbledon, i par med norska världsspelaren Casper Ruud gav André Göransson en rejäl skjuts på världsrankingen i dubbel.

– Vi tog bara match för match, berättar Göransson. Ett stort lyft för mig, både vad gäller dubbelranking och tenniskarriär.

Bland världens 70 bästa dubbelspelare är det nu väsentligt lättare att ta sig in i huvudtävlingarna i de kommande grand slam-turneringarna i New York o Melbourne.

Under 2021 har André Göransson spelat med 14 olika dubbelpartners. Bristen på kontinuitet och långsiktighet har så klart varit ett problem för Göransson. Men för SVT Sport avslöjar han nu att han kommer spela med en och samma dubbelpartner under hela hösten. Amerikanen Austin Krajicek, rankad nummer 50 i världen, blir Göransson mer beständiga dubbelpartner.

– Båda vill starta upp nånting tillsammans, så det ska bli roligt, säger Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.