Angelique Kerber missar OS. Foto: Bildbyrån

Kerber nästa tennisstjärna att dra sig ur OS

Uppdaterad
Publicerad

OS-silvermedaljören i Rio och Wimbledon-semifinalisten Angelique Kerber drar sig ur OS.

De senaste veckornas tävlande har slitit för mycket på kroppen, berättar hon i ett uttalande enligt Reuters.

33-åringen är trefaldig Grand Slam-vinnare och föll först mot världsettan och Wimbledonvinnaren Ashleigh Barty i Wimbledons semifinal.

Men tre turneringar inom loppet av en månad har slitit på kroppen vilket tvingar henne att tacka nej till OS i Tokyo.

”Att få representera Tyskland i London 2012 och Rio 2016 som en del av det tyska laget har varit några av mina favoritminnen hittills”, säger hon i uttalandet.

”Det gör besvikelsen ännu större för mig i att acceptera det faktum att min kropp behöver vila efter några intensiva veckor som ligger bakom mig.Jag behöver återhämta mig innan jag återvänder till tävlandet senare i sommar.”

Azarenka drar sig också ur

Även OS-guldmedaljören från 2012, Victoria Azarenka, meddelade på torsdagen att hon drar sig ur.

”Jag vill informera alla om att jag har fattat det svåra beslutet att inte spela i OS i Tokyo. Jag har många fantastiska minnen från att vinna guld medan jag tävlat och representerat mitt Belarus i tidigare spel. Men med alla utmaningar vi står inför som har med pandemin att göra, vet jag att det här är rätt beslut för mig och mitt team”, skriver den före detta världsettan på Twitter.

OS-tennisen har drabbats av flera stora avhopp hittills. Bland annat så har Roger Federer, Rafa Nadal, Dominic Thiem, Serena Williams, Simona Halep och Bianca Andreescu tackat nej. Även Sverigeettan Mikael Ymer har tackat nej till OS.

KLIPP: Här är matchbollen i Petersons förlust (9 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.