Bianca Andreescu. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nytt tapp för OS-tennisen – världsfemman avstår

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstartfältet på OS i Tokyo tunnas ut ytterligare. Kanadensiskan Bianca Andreescu, rankad femma i världen, är nästa i raden av toppspelare som avstår.

”Innerst inne vet jag att det här är rätt beslut för mig”, skriver hon på Instagram.

Serena Williams, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Denis Sjapovalov och Nick Kyrgios. Det är några av de största tennisstjärnorna som har aviserat att de inte tänker delta på OS i Tokyo.

Anledningarna varierar, men för många är det kopplat till coronapandemin. Nu har även världsfemman Bianca Andreescu meddelat att hon står över och då är det just restriktionerna som ställer till det.

Tokyo 2020

”Jag har drömt om att representera Kanada på OS sedan jag var en liten flicka. Men med alla utmaningar som man står inför, relaterat till pandemin, så vet jag innerst inne att det här är rätt beslut för mig”, skriver hon.

Efter Wimbledon-segern sade Novak Djokovic att det är 50-50 om han kommer att vara med på OS eller inte. Roger Federer har sagt att han ännu inte har bestämt sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet