Grigor Dimitrov vann över Nick Kyrgios finalen i Cincinnati. Foto: TT Nyhetsbyrån

Grigor Dimitrov vinnare i Cincinnati

Uppdaterad
Publicerad

Grigor Dimitrov spelar sitt livs tennis. 26-åringen tappade inte ett enda set när han säkrade segern i ATP-turneringen i Cincinnati med en finaltriumf mot Nick Kyrgios.

– Jag är så glad. Det finns inget annat att säga, ärligt talat, säger han.

Nick Kyrgios är tillbaka efter skadeproblem och slog på vägen fram till finalen bland annat ut Rafael Nadal. Men Dimitrov tappade inte ett enda set under turneringen och säkrade sin tredje titel för året med resultatraden 6-3, 7-5. Han har höga förhoppningar inför årets sista Grand Slam, US Open i september.

– Det är så klart positivt inför the Open. Men det viktigaste är att behålla fötterna på jorden, fortsätta jobba, tro på mig själv, och förbereda mig på bästa sätt, säger Dimitrov.

Dimitrov klättrar i och med segern från en elfte till en niondeplats på världsrankingen som numera toppas av Rafael Nadal när Andy Murray går skadad.

Halep missade chansen

Simona Halep spelade för tredje gången i karriären för att kunna titulera sig världsetta. Men Wimbledon-mästaren Garbiñe Muguruza vann finalen i Cincinnati med komfortabla 6-1, 6-0.

– Det var min bästa insats i turneringen. Det känns som att jag spelat 20 timmar på den här banan, säger Muguruza som i tredje rundan räddat tre matchbollar mot Madison Keys och i kvartsfinalen spelade i nästan tre timmar mot Svetlana Kuznetsova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.