Foto: TT Nyhetsbyrån

Identiskt fall med Mikael Ymer – Jenson Brooksby stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Talangen Jenson Brooksby stängs av i 18 månader efter ett identiskt dopningsfall med Mikael Ymer med missar i vistelserapporteringen.

– Jag har inget att dölja och hoppas vara tillbaka snart, säger Brooksby.

Det är som att läsa Cas-domen om Mikael Ymer. Precis som Ymer godkänner Brooksby de två första missarna men motsätter sig den tredje då han befann sig på ett hotellrum.

Dopningskontrollanten försökte nå Brooksby via mobilen, som var satt på ljudlöst, på morgonen. Det gjordes heller inget försök att nå Brooksby via hotellpersonalen.

ATP

– Jag var vaken och hade inget att dölja, hävdar Brooksby som uppger att han kommer att överklaga domen från den oberoende panelen, vilket kommer att ske till den internationella skiljedomstolen Cas i Lausanne.

Brooksbys dom är utfärdad av International Tennis Integrity Agency (ITIA).

Det innebar att han har tre missar i att uppge var han befinner sig under ett år.

Opererat båda handlederna i år

– Jensen är väldigt besviken. Nu är vi fokuserade på att förbereda det här ärendet och ta det vidare till Cas, säger Brooksbys rådgivare till AP.

Eftersom Brooksby godtog en tillfällig avstängning i juli kommer han att vara fri att tävla från den 4 januari 2025, men han hoppas vara tillbaka tidigare.

– Jag ska komma tillbaka och hoppas det blir snart.

22-årige Brooksby är 301:a på rankingen efter att ha opererat både vänster och höger handled tidigare under året. Han har varit 33:a som bäst på rankingen. 2021 nådde han fjärde omgången i US Open men blev då utslagen av Novak Djokovic.

Bakgrund: Ymers dopningsavstängning – detta har hänt:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet