Bröderna Ymer under förra årets turnering i Båstad Foto: TT Nyhetsbyrån

Ingen tennis i Båstad 2020: ”Väntat men tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom beskedet från tourledningen – hela sommarens grussäsong ställs in. En av tävlingarna som påverkas är sommarens tennishöjdpunkt i Båstad, Nordea Open.

– Beskedet från touren var väntat men tråkigt så klart, säger Christer Hult, turneringsgeneral för Båstadtennisen till SVT Sport.

Juli i Båstad är synonymt med tennis. Det sätter nu coronapandemin stopp för. I dag meddelade den två tour-ledningarna (ATP och WTA) att grussäsongen i Europa för sommaren 2020 ställs in fram till första augusti.

– Det var ett väntat men tråkigt beslut. Det är inte tillräckligt riskfritt för spelarna att resa runt i världen, säger Christer Hult, turneringsgeneral för herrtennisen i Båstad till SVT Sport.

Enligt Christer Hult så satsar man nu på nästa år som inte ska vara i fara trots inställd turnering.

– Det finns folk som har det mycket värre än oss. Vi har redan nu börjat förbereda oss inför 2021. Rent ekonomiskt har vi stabila ägare så det här äventyrar ingen framtid, avslutar Hult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.