Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ons Jabeurs konstslag i finalen. Foto: WTA

Jabeur tog årets första titel – tillägnade den systersonen

Uppdaterad
Publicerad

Världsfyran Ons Jabeur tog hem grusturneringen i Charleston efter att ha slagit OS-mästaren och titelhållaren Belinca Bencic med 7-6(8-6), 6-4 i finalen. Det var tunisiskans första titel för året.

– Det var en gåva från min systerson, säger Jabeur.

Jabeur håller familjen högt och tillägnade segern systersonen som föddes för ett par veckor sedan.

– Han vet inte om det men det är en gåva från honom, säger Jabeur till WTA.

Jabeur slog igenom förra året med att gå till final i Wimbledon och US Open, som första spelare från arabvärlden eller den afrikanska kontinenten, och lyfte till andra plats på världsrankingen.

”Väntat på det här en lång tid”

– Jag har väntat på den här turneringssegern en lång tid. Det var skönt att få med sig ett fint minne från Charleston och det blev en bra start på grussäsongen, säger Jabeur efter hennes fjärde titel i en WTA-turnering. Hon ser nu ser fram emot grusturneringarna i Europa: Stuttgart, Madrid, Rom och så höjdpunkten med Franska Öppna i Paris.

Jabeur missade turneringarna i Doha och Dubai och blev tidigt utslagen i storturneringarna i Indian Wells och Miami så framgången i Charleston var efterlängtad.

– I år är jag ute efter en vinst i en Grand Slam-turnering, säger 28-åriga Jabeur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.