Jannik Sinner osäker inför Franska öppna Foto: Lynne Sladky

Jannik Sinner osäker inför Franska öppna: ”Spelar bara om jag är hundra procent”

Uppdaterad
Publicerad

Jannik Sinners höftskada är mer allvarlig än man först befarade. Nu är Franska öppna i fara.

– Jag kommer bara att spela om jag känner mig hundra procent frisk, säger den italienska världstvåan.

Det var i Madrid förra veckan som Sinner kände av en höft som blev värre och värre. Inför kvartsfinalen mot Felix Auger-Aliassime lämnade Sinner walk over.

”Efter råd från läkarna bestämde vi oss för att det är bäst att inte spela vidare och göra det värre”, skrev italienaren på X.

ATP

Nu tvingas Sinner, som tog sin första Grand Slam-titel i Australien i början av året, stryka hemmaturneringen i Rom den här veckan för att rehaba skadan som var värre än man först trodde.

– På Roland Garros kommer jag bara att spela om jag känner mig hundra procent frisk, om det finns några tvivel måste vi avvakta, säger Sinner enligt Reuters.

Flera skador i toppen

En magnetkameraundersökning visade en liten skada.

– Att ta hand om kroppen är viktigare än allt annat, säger 22-åringen som varit förskonad från allvarligare skador.

Även världstrean Daniil Medvedev tvingades ge upp sin kvartsfinal, också det med höftproblem, mot Jiri Lehecka i Madrid på grund av skada efter första set.

Rafael Nadal har kroniska skadeproblem men fick med sig ett positivt besked om att kroppen klarade fyra tresets-matcher i Madrid. I Paris är det femsetsmatcher som gäller.

Rublev till sjukhus efter segern

Andrej Rublev vann finalen mot Felix Auger-Aliassime med 4-6,7-5,7-5 i Madrid sent i går kväll där han spelade med ett virus och en domnande fot.

– Jag är fortfarande sjuk och kommer att behöva åka till sjukhus för kolla upp det ordentligt, säger Rublev som känt sig hängig i åtta, nio dagar.

– Det är inte normalt och går inte över. Normalt går sjukdomar över på två, tre dagar. Det är första gången i mitt liv som jag känner mig så här dålig, säger Rublev.

Franska öppna inleds 26 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet