Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Jannik Sinner slår ut Novak Djokovic ur Australian Open. Foto: TT

Jannik Sinner slog ut tiofaldige mästaren Novak Djokovic: ”Så häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Jannik Sinner gick till sin första Grand Slam-final efter att ha slagit ut den tiofaldige Australian Open-mästaren Novak Djokovic med 6-1,6-2,6-7(6-8),6-3 i semifinalen.

– Det är så häftigt, vet inte riktigt vad jag ska säga, säger Sinner.

Sinner har stigit till fjärde plats på rankingen och gjorde i morse något som nästan varit omöjligt – att slå Novak Djokovic i Australian Open.

– Han spelade ut mig fullständigt. Jag är chockad över att jag spelade så dåligt, säger Djokovic som inte kan komma ihåg att han spelat en sämre Grand Slammatch.

ATP

Det var den serbiske världsettans första förlust i turneringen på sex år. Sviten av segermatcher stannade på 33.

”Skakig vid första matchbollen”

– Det var en väldigt tuff match. Jag spelade väldigt bra i två set och kände att han inte var i sitt bästa slag. Sedan missade jag en matchboll men sådan är tennisen, säger Sinner i intervjun på banan i Eurosports sändning.

– Jag blev skakig vid första matchbollen men är så glad att få dela lyckan med er, säger Sinner som vunnit tre av de fyra senaste mötena med Djokovic och drar ner applåder på Rod Laver Arena i Melbourne.

– Vi spelar väldigt lika och han har väldigt bra servar som jag försöker vänta ut, jag vill inte avslöja min taktik, säger Sinner med ett leende.

Hade matchboll i det tredje setet

Sinner tryckte tillbaka Djokovic och avgjorde på sin andra matchboll, som kom 55 minuter efter den första och kunde sträcka armarna i luften med ett stort leende.

När Sinner skulle serva hem matchen vid 5-3 i fjärde set gjorde han sitt första dubbelfel men det var bara ett gupp på vägen mot triumfen.

Efter att ha varit utspelad i de två första seten klängde sig Djokovic kvar i matchen med att vinna tredje sets tiebreak med 8-6. Vid 5-6 hade italienaren en matchboll men Djokovic redde ut den stormen och förlängde matchen i 55 minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet