Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jannik Sinner har fått mer uppmärksamhet som Grand Slam-vinnare. Foto: SANDER KONING

Jannik Sinner vann sin första match efter Australian Open: ”Annorlunda att spela som mästare”

Uppdaterad
Publicerad

Jannik Sinner vann sin första match efter titeln i Australian Open. Italienaren slog nederländaren Botic van de Zandschulp, samma motståndare som han slog i första omgången i Melbourne, med 6-3,6-3 i Rotterdam.

– Jag har tränat mycket i Monaco och var sugen på att komma hit och känna på banan. Jag är glad över att få min första vinst här över en riktigt bra spelare, säger Sinner efter matchen, som vid en ny titel i Rotterdam kommer att stiga från fjärde till tredje plats på rankingen.

22-årige Sinner tog sin första Grand Slam-titel i Melbourne och upplever en annorlunda tillvaro på touren.

ATP

– Det är lite annorlunda att spela som Grand Slam-mästare och du måste vara beredd på att dina motståndare ska känna dig bättre och känna dina svagheter mer, så du måste vara beredd att arbeta hårt och vara redo, förklarar Sinner som i nästa omgång möter Gael Monfils, som han vunnit fyra av fem möten mot.

Nadal skjuter upp comeback

Rafael Nadal tvingas ställa in sin tänkta comeback. Spanjoren meddelar att han drar sig ur ATP-turneringen i Qatar nästa vecka eftersom han inte är redo ännu.

Nadal gjorde sin senaste comeback i början av januari, efter nästan ett års uppehåll på grund av skada. Men nya skadeproblem tvingade sedan 37-åringen, som har 22 Grand Slam-titlar på meritlistan, att stå över Australian Open. Han hoppas vara tillbaka i Indian Wells i mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet