Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jasmine Paolini har blommat sent och nått karriärens första final i en Grand Slam som 28-åring. Foto: Jean-Francois Badias

Jasmine Paolini klar för final mot världsettan: ”Håller drömmen vid liv”

Uppdaterad
Publicerad

Jasmine Paolini vann skrällsemin mot Mirra Andreeva med klara 6–3,6–1.

– Det viktigaste i livet är att kunna hålla drömmarna vid liv, säger Paolini efter sitt livs seger.

Hennes tidigare största seger i karriären kom i gårdagens kvartsfinal.

Då skrällde 15-rankade Paolini med att slå ut världsfyra Elena Rybakina medan den oseedade 17-åriga ryskan Andreeva svarade för en ännu större skräll när hon fick världstvåan Aryna Sabalenka, som plågades av magsjuka, på fall.

Paolini visade tålamod och gav inte bort någonting. Hon avslutade med att piska in en forehand och spricka upp i ett stort segerleende.

”Jag var nervös”

– Jag är så glad, tack så mycket. Det var en tuff match och hon spelade så bra. Jag förlorade mot henne för en månad sedan och var nervös men blev allt mer avslappnad ju mer jag spelade, säger Paolini, som fått sitt stora genombrott som 28-åring till publiken. Förra året var hon rankad 53:a.

Innan årets upplaga i Paris hade italienskan inte ens varit förbi tredje omgången i en Grand Slam.

– Det viktigaste i livet och inom sporten är att kunna hålla drömmarna vid liv, säger Paolini som också är kvar i semifinal i dubbel.

På lördag väntar den suveräna världsettan Iga Swiatek i final och Paolini går in som en av de största underdogsen genom tiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.