Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när 17-åringen vinner sin första match på ATP-touren i spelaren ovan. Foto: ATP-touren

Joao Fonseca första spelare född 2006 att vinna på ATP-touren: ”Är här jag hör hemma”

Uppdaterad
Publicerad

17-årige Joao Fonseca vann mot 36-rankade Arthur Fils med 6-0,6-4 i Rio de Janeiro. Därmed blev brasilianaren den första spelaren född 2006 att vinna på ATP-touren.

Se när 17-åringen vinner sin första match på ATP-touren i spelaren ovan.

När vinsten på gruset var ett faktum sjönk Fonseca ner på knä och tackade högre makter medan tårarna rann. Hemmapubliken var alldeles vild av upphetsning.

ATP

– Det är här jag hör hemma. Jag vill vara på dessa enorma arenor. Nu handlar det om att fokusera på processen, säger Fonseca enligt AP.

Förra året vann Fonseca pojkklassen i US Open. Foneca är under snabb utveckling och slog som 655:e-rankad Fils som är meriterad och rankad 36:a. Fonseca kommer att lyfta 200 platser efter segern i Rio Open.

Överväger att börja på amerikanskt universitet

Fonseca hade ett imponerande spel och det talas om en blivande storstjärna. Nu funderar han över framtiden och om han ska börja på ett amerikanskt universitet senare under året. Han fyller 18 den 21 augusti.

– Det är ett beslut som jag kommer att diskutera igenom med min familj och inget jag vill berätta om offentligt nu, säger Fonseca.

Det var i samma turnering som världstvåan Carloz Alcaraz bröt under gårdagen med en fotstukning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carlos Alcaraz stukade foten och tvingades bryta i den första omgången i Rio de Janeiro. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet