Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se duellen mellan Carlos Alcaraz och Daniel Evans – som slutade med att Evans kastade sitt racket – här. Foto: Discovery+

Kastade racket i ilska efter otroliga duellen mot Carlos Alcaraz

Uppdaterad
Publicerad

Bollen såg färdigspelad ut flera gånger.

Men duellen i US Open mellan världsettan Carlos Alcaraz och 28-rankade Daniel Evans fortsatte med bättre och bättre slag.

När spanjoren till sist briljant nog vann bollen kastade Evans racket i marken och skrek rakt ut.

Det var halvvägs in i tredje set som den mäktiga duellen ägde rum. Alcaraz hade vunnit de två första seten och nu hade britten Evans läge att bryta spanjorens serve. Frustrationen hos Daniel Evans var tydlig efter bollförlusten, men 33-åringen vann både gamet och tredje set till slut ändå.

Men Carlos Alcaraz visade sedan sin världsklass när han satte punkt för matchen i fjärde set, 6-3, och avancerade till åttondelsfinal i New York.

– Vi hade några fantastiska bollar som fick oss att le. Det är härligt att se det på en tennisbana, sa Alcaraz i vinstintervjun.

Den regerande US Open-mästaren får härnäst möta 22-årige italienaren Matteo Arnaldi, rankad 61:a i världen.

Se duellen mellan Alcaraz och Evans i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.