Paula Badosa raderade tweets när hon själv testade positivt för covid-19. Foto: TT

Klagade över hård karantän – nu isolerad för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

67-rankade Paula Badosa klagade på Twitter om det orättvisa i att få gå i hård karantän för att andra på planet testat positivt för covid-19. Nu har hon själv dragit på sig smittan och isolerats på ett hälsohotell.

När det stod klart att Badosa var smittad raderade hon sina tweets om det ”orättvisa” i bemötandet och berättade om sina symptom.

”Jag mår dåligt och har några symptom men jag försöker att bli bra så fort som möjligt och lyssna på läkarnas ordinationer”, skriver 23-åringen i ett uttalande och berättar att hon flyttats till ett såkallat hälsohotell dit smittade förs för att undvika att blanda sig med spelare som sitter i karantän på vanliga hotell.

17 chartrade plan till Melbourne

Badoda kom med ett plan från Abu Dhabi i helgen när 17 chartrade plan förde spelare, ledare och domare och personer knutna till Australian Open till Melbourne. Om någon av passagerarna testade positivt tvingades alla spelare och ledare på planet att gå i hård karantän i två veckor på hotellen där man inte får lämna rummen. Om ingen på planet testade positivt gällde normal karantän med upp till fem timmars träning på banorna.

Ett dussintal spelare har testat positivt för covid-19, enligt AP. Turneringen inleds 8 februari tre veckor försenad på grund av pandemin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer