Serena Williams drog mer tittare än Novak Djokovc Foto: Bildbyrån

Kvinnorna populärare än männen i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Fler människor såg damernas Wimbledonfinal jämfört hur många som såg herrarnas final 2018. Något som inte hänt på 13 år. Detta enligt The Times.

Tittarsiffrorna från Wimbledonfinalen har kommit. Och enligt The Times sågs damernas final mellan Serena Williams och Angelique Kerber av fler tittare än männens – som spelades mellan Kevin Anderson och Novak Djokovic, i alla fall på brittiska tv-kanalen BBC.

Men det var jämnt. När finalen mellan damerna sågs av mest personer var det 4,6 miljoner som tittade. Motsvarande siffra för männen var 4,5 miljoner. Värt att nämna är att männens final pågick samtidigt som VM-finalen i fotboll.

Att fler personer såg damfinalen jämför med herrfinalen var första gången på 13 år. Senast var när en annan syster Williams (Venus) besegrade Lindsay Davenport. Då såg 6,8 miljoner, medan finalen där Roger Federer besegrade Andy Roddick, ”bara” sågs av 5,8 miljoner.

Finalen inte den mest tittande

Siffrorna indikerar också på ett sjunkande intresse för turneringen, åtminstone sett till det linjära tv-tittandet.

Faktum var att finalen inte ens var den match som drog flest tittare. Det gjorde matchen i den tredje omgången mellan britten Kyle Edmund och Novak Djokovic. När den nådde som mest nådde den 6,54 miljoner tittare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.