Larsson fortsätter storspela – klar för kvartsfinal i Franska öppna. Foto: Bildbyrån

Larsson klar för dubbelkvart i Franska öppna: ”Vi kan absolut gå hela vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns fortfarande svensk representation i Grand Slam-turneringen Franska öppna. Om inte på singelsidan, så på dubbelsidan.

Johanna Larsson som gick till den andra omgången i singel är nu klar för kvartsfinal i dubbel.

Tillsammans med sin belgiska partner Kirsten Flipkens, vann de i två raka set mot Abigail Spears och Nadiya Kichenok.

Som enda kvarvarande svensk representant på gruset i Paris fortsätter Johanna Larsson att briljera i Franska mästerskapen.

Tillsammans med sin belgiska partner, Kirsten Flipkens, har den 30-åriga svenskan nu tagit sig långt i dubbelturneringen. Mot amerikanskan Abigail Spears och ukrainskan Nadiya Kichenok blev det seger i åttondelsfinalen i två raka set efter siffrorna 6–3, 6–2.

– Det är jättekul. Jag och Flipper hade inte spelat så jättebra innan den här turneringen så det kändes som att vi verkligen behövde ladda om och det gjorde vi verkligen. Det känns som att vi hittat en bra tändning på banan och hjälper varandra, säger Johanna Larsson till SVT Sport. Det har gett resultat och det är vi verkligen glada för.

Duon spelade säkert på den nya Simone Mathieu-banan – en bana som passade de båda.

– Vi fick bra utdelning på den banan som var snabb och torr, då vi båda servade väldigt bra, därför blev breaket vi fick till 4-2 i första väldigt viktigt. Vi var också bra på att ta tillvara på chanserna vi fick.

– Hoppas vi får köra på den banan igen.

”Nu är vi i förarsätet”

Detta innebär att Larsson är framme i kvartsfinal för tredje gången i en grand slam-dubbel. I nästa omgång väntar antingen Lucie Hradecka, Tjeckien/Andreja Klepac, Slovenien eller det tjeckiska paret Nicole Melichar/Kveta Peschke.

– Det är väldigt mycket dagsform. Vi försöker verkligen fokusera på oss själva. Kan vi få vårt spel att sitta måste de andra komma upp med ännu bättre spel.

Kommer ni att se de matcherna och scouta era motståndare?

– Ja, det kommer vi att göra, nu är vi i förarsätet och kan titta på deras matcher i morgon.

Hur långt kan ni gå?

– Spelar vi som vi gjort och tar vara på chanserna, breakbollarna är viktiga, då kan vi absolut gå hela vägen. Men nu lugnar vi oss lite och siktar på en semi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.