Johanna Larsson pressade Angelique Kerber i US Open, men förlorade med 6–4 i avgörande set. Foto: Bildbyrån

Larsson pressade Kerber i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson gjorde en stormatch i andra omgången av US Open i tennis.

Men förra världsettan, fjärdeseedade tyskan Angelique Kerber kunde till sist vinna den rafflande matchen med 6–2, 5–7, 6–4.

Det blev en lång och tuff match på Arthur Ashe stadion. Visserligen inleddes matchen planenligt. Kerber tog hem första set med 6–2 och var på väg mot en enkel seger då hon ledde med 5–2 i andra.

Men då kom 30-åriga Johanna Larsson i gång. Hon vann poäng på poäng, game efter game, bland annat genom att klara två matchbollar vid ställningen 3–5, och till sist blev det 7–5 till Larsson i andra efter att hon sett oerhört stark ut.

Avgörande set blev spännande med många långa dueller. Larsson ledde med 3–2 och såg ut att ha knäckt tyskan, men Kerber vände med att ta två raka game till 3–4. Sen bröt spelarna varandras servar fram 4–5 innan Kerber kunde serva hem matchen efter två och en halv timmes spel.

Bara att gå vidare till andra omgången i en Grand Slam-turnering var en stor framgång för Johanna Larsson. Men 2016 års US Open-vinnare Kerber blev för svår till sist.

Senare under kvällen, lokal tid, är det dock dags för första omgången i dubbel – där Johanna Larsson spelar tillsammans med Kiki Bertens, Nederländerna – mot Kaia Kanepi, Estland/Andrea Petkovic, Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.