Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Borgs fina spel – och matchavgörandet från Nordic Open. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Leo Borg förlorade direkt inför pappas ögon i Nordic Open

Uppdaterad
Publicerad

Leo Borg spelade bra men var ändå chanslös mot serben Laslo Djere i första omgången av Nordic Open. Djere vann med 6-3,6-3.

359-rankade Borg räddade två matchbollar innan 35-rankade Djere avgjorde med en utsökt stoppboll.

– Det var första gången jag spelade i Stockholm och Leo och visade i perioder hur bra han kan spela. Jag är nöjd och glad över min insats, säger Djere i intervjun på banan i SVT:s sändning.

Han styrde med att placera bollen vid linjerna och gjorde det svårt för Borg. Sex dubbelfel för Borg var några för många.

”Kanske den bästa som Borg mött”

– Borg kämpade på men mötte en klart bättre motståndare, kanske den bästa han mött, säger SVT Sports expert Magnus Gustafsson.

I tredje omgången av US Open för en dryg månad sedan hade Djere 2-0 i set mot landsmannen och den slutliga vinnaren Novak Djokovic.

Pappa Björn Borg följde matchen på plats i Kungliga tennishallen – där han tog sin enda titel i turneringen 1980 efter att ha vunnit finalen mot John McEnroe. Matchen föregicks av en tyst minut för att hedra de svenska offren vid terrordådet i Bryssel i går kväll.

Grand Slam-legendar avslutade kvällen med vinst

I den avslutande kvällsmatchen vann den trefaldige Grand Slam-vinnaren Stan Wawrinka mot Borna Gojo med 7-5,6-4.

Vid 5-3 hade Wawrinka tre matchbollar men Gojo räddade sig kvar med tunga servar. Schweizaren vann sedan det avslutande gamet blankt efter att ha avslutat med ett ess.

– Det är härligt att vara tillbaka i Stockholm efter så många år och jag spelade bra och försöker vinna så många matcher som möjligt, säger 38-åringen som har Magnus Norman som tränare.

Se SVT:s sändningar från Nordic Open i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.