Det var inte mycket att skriva hem om för Aryna Sabalenka efter uttåget i Adelaide. Foto: TT

Mängder av egna misstag när världstvåan oväntat förlorade

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Aryna Sabalenka åkte på en chockförlust när hon förlorade mot 100-rankade Kaja Juvan i andra omgången av Adelaides WTA-turnering. Slovenskan vann med 7-6(8-6),6-1.

Belarusiskan stod för ofattbara 49 egna misstag och 18 dubbelfel och fick sympati av Juvan efteråt. Och har en del att fundera över inför Australian Open med start 17 januari. Sabalenka fick det heller inte att stämma vid WTA-slutspelet i Guadalajara, Mexiko, i mitten av november.

– Jag tyckte synd om henne vid vissa tillfällen eftersom jag såg att hon inte fick ut sin bästa tennis med exempelvis servarna och vi vet alla hur en sådan känsla är, säger Juvan enligt Reuters.

Juvan var rädd att möta Sabalenka

Juvan erkände att hon fruktade sin motståndare före matchen.

– Jag var faktiskt lite rädd i början eftersom jag vet att hon gjort så många fantastiska saker på banan. Å andra sidan är det starten på en ny säsong och mycket handlar om dagsformen och jag trodde verkligen på mig själv i dag och peppade mig att fokusera, säger Juvan som räddade en setboll i det första setets tibreak vid 5-6, enligt WTA:s hemsida.

MER TENNIS: Se hela SVT:s möte med Andy Murray (7 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.