Aj, då. Toppseedade Aryna Sabalenka förlorade de tio sista gamen i sin öppningsmatch i WTA-slutspelet i Mexiko. Foto: TT

WTA-slutspelet: Mardröm för toppseedade Sabalenka

Uppdaterad
Publicerad

Toppseedade Aryna Sabalenka fick en mardrömsstart i WTA-slutspelet i Mexiko. Belarusiskan ledde med 4-2 i första set men tappade sedan allt. Paula Badosa tog hem de resterande gamen och vann med 6-4,6-0.

Det var få som såg vad som var på gång när världstvåan Sabalenka hade 4-2 och 40-15 i egen serve men tappade gamet och sedan matchen.

– Efter att ha förlorade serven blev jag så besviken på mig själv och känslomässigt blev det helt galet. Jag kunde inte få stopp på känslorna och få mig tillbaka i matchen, säger Sabalenka enligt WTA:s hemsida.

Sabalenkas frustration gav upphov till mängder med egna misstag och Badosa utnyttjade situationen på den höga höjden i Guadalajara, 1500 meter, och vann de tio sista gamen.

”Accepterade hur det såg ut”

– När jag låg under med 2-4 spelade jag lite avvaktande och ville inte göra misstag. Börjar man tvivla i dessa lägen så kan missarna börja sprida sig. Jag accepterade hur det såg ut i det skedet av matchen, säger Badosa som kände av de tuffa förhållandena där bollbanan är lite annorlunda än på havsnivå och det är svårare att andas.

– Jag spelade så bra i de här tuffa förhållandena och jag visste att jag var tvungen att spela så här bra för att slå henne, säger Badosa.

Sakkari slog Swiatek: ”Känner mig bättre och bättre”

Tidigare under kvällen hade Maria Sakkari slagit Iga Swiatek med 6-2,6-4.

– Jag kände  mig bra med den höga höjden och kunde kontrollera mina slag väldigt bra. Jag känner mig dessutom bättre och bätttre för varje dag, säger Sakkari enligt AP.

Världsettan Ash Barty avstår turneringen eftersom hon inte vill underkasta sig karantänsreglerna. Vid hemkomsten till Brisbane, Australien, skulle hon fått gå i karantän i två veckor, vilket hon fick göra efter US Open i september. Hon ville inte göra det igen.

ARKIV: Rebecca Peterson skadad och arbetslös: ”En bra tid att bli helt frisk” (1 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.