Maria Sakkari från dagens match i Kremlin Cup i Moskva. Foto: TT

Sakkari nådde milstolpe efter seger i Moskva

Uppdaterad
Publicerad

Maria Sakkari vann mot hemmaspelaren Anna Kalinskaja med 6-2,1-0, uppgivet på grund av skada, i den andra omgången i Moskva. Segern gör att Sakkari som första grekiska kvalat in till WTA-slutspelet.

”Det är en ära att som första grekiska kvinna kvala in till WTA-slutspelet i Guadalajara. Viva Mexico”, skriver världssjuan på Instagram.

Kalinskaja hade ett hårt bandagerat vänsterlår och sprang inte ens på den avslutande stoppbollen innan hon, efter att ha fått på sig ett munskydd, gav upp matchen.

I kvartsfinalen möter Sakkari vinnaren av Veronika Kudmertova och Simona Halep.

Sedan tidigare har Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova och Karolina Pliskova kvalat in till  WTA-slutspelet som flyttades från Kina till Mexiko på grund av pandemin.

Vinnaren kan ta hem 38 miljoner kronor

Det innebär att tre platser fortfarande är öppna till turneringen 10-17 november. WTA-slutspelet har arrangerats sedan 1972 men ställdes in på grund av pandemin förra året.

Turneringen är penningstinn och segraren tar hem drygt 30 miljoner kronor. Varje vinst i gruppspelet, som består av tre matcher, ger ytterligare 2,6 miljoner kronor. Vid full utdelning kan en vinnare kamma hem runt 38 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.