Märkliga scenerna – publiken tvingades gå hem mitt i Djokovic-match

Uppdaterad
Publicerad

Taylor Fritz pressade världsettan Novak Djokovic i en dramatisk match.

Men upplösningen av matchen fick publiken på plats aldrig se.

De nya restriktionerna i Australien satte stopp och alla tvingades gå hem.

Australian Open har varit ett av få idrottsevenemang i världen som tillåtit publik den senaste tiden.

Men nu stoppas all publik de fem kommande dagarna. Nedstängningen kommer efter ett nytt utbrott av den brittiska varianten av coronaviruset på ett karantänhotell vid Melbournes flygplats.

Australian Open

Det blev därför mycket speciella omständigheter när Novak Djokovic mötte amerikanen Taylor Fritz i den tredje omgången.

Tvingades gå hem

Djokovic såg ut att gå mot en säker seger efter ha vunnit de två första seten. Men Fritz kunde komma tillbaka när Djokovic blev skadad och matchen drog ut på tiden.

Och mitt i det fjärde setet började publiken att bua. Anledningen var att klockan passerat midnatt och alla människor på plats tvingades gå hem vilket inte var helt populärt hos alla på läktarna.

– Inget förvånar mig längre vad vi får uppleva under pandemin. Det är en unik upplevelse att spela inför publik och sedan inte, säger Djokovic.

Fritz kunde vinna fjärde set och det blev ett femte avgörande. Där skulle Djokovic trots skadan vinna med 6-2 och han matchen med 7-6 (7-1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2.

”Ett av de bästa ögonblicken”

– Jag kände att min enda chans var att serva bra. Och nu är jag så stolt. Det här är ett av de bästa ögonblicken i min karriär.

Han säger att han tror att han har fått en muskelbristning.

– Det oroar mig, för jag har ingen bra erfarenhet av bristningar. Jag hoppas att jag ska kunna spela vidare. säger Novak Djokovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet