Foto: TT Nyhetsbyrån

Medvedev numret för stor för Djokovic

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic hade hoppats på en vinst över Daniil Medvedev i ATP-slutspelet skulle få honom på säker mark i gruppspelet, men ryssen hade andra planer och vann i raka set 6-3, 6-3 över världsettan Djokovic.

Djokovic hade ledningen med 3-2 i första set, men 24-årige Medvedev lät sig inte skakas utan hittade ytterligare en nivå i sitt spel och vände till setvinst 6-3.

Med djupa grundslag långt ut i Djokovics hörn kunde Medvedev vinna sju raka game och innan den 33-årige serben hittat ett motdrag så hade han förlorat första set och låg under med 3-1 i andra.

”Spelade lugnt och behärskat”

Medvedev slog dock inte av på takten utan gick fram till en 5-2-ledning innan Djokovic kunde hålla egen serve, bara för att se ryssen serva hem matchen.

– Jag servade bra och spelade lugnt och behärskat i de avgörande lägena, sa Medvedev efter matchen.

Medvedev hade endast 12 egna misstag (unforced errors) och har nu vunnit sina två första matcher i gruppen vilket kvalificerar honom till semifinal. Djokovic tvingas slåss med Alexander Zverev om den andra semifinalplatsen på fredag.

KLIPP: Här tappar han det – krossar racketen” (13 november, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.