Daniil Medvedev har stormat fram på rankingen. I början av juli var han 13:e. Nu är han femma och klar för semifinal i US Open. För ett år sedan var han runt 60:e. Foto: Bildbyrån.

Medvedev slapp buropen, tog smärtstillande och gick till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Stökige Daniil Medvedev klev ut till kvartsfinalen mot Stan Wawrinka till burop. Han tystade de flesta, men inte alla, efter att ha gått till semifinal med 7-6(8-6),6-3,3-6,6-1.

23-årige Medvedev har haft en kontrovers med publiken i Flushing Meadows sedan han betett sig illa och bland annat slitit en handduk ur en funktionärs hand och hånat den buande publiken efter matchen mot Feliciano Lopez och dragit på sig flera böter.

– Det var en väldigt konstigt match. Jag hade smärtor och trodde inte att jag skulle kunna spela klart matchen på grund av skada men jag är glad över att ha nått min första Grand Slam-semifinal, säger Medvedev i intervjun på centercourten Arthur Ashe-stadion i Eurosports sändning.

”Smärtstillande börja verka i fjärde set”

– Jag fick smärtor i låret och var tvungen att ta smärtstillande tabletter och de började verka i det fjärde setet, säger Medvedev som avslutade matchen med en utsökt lobb, som visade på den fantastiska känsla som den ryske världsfemman, som gått från runt 60:e till femma på rankingen på ett år, besitter.

Hur skulle du beskriva relationen med New York-publiken?

– Den är elektrisk och kontroversiell. Jag vet att det är många som både gillar och ogillar mig men jag försöker bara vara mig själv, säger Medvedev och får de flesta att applådera medan några buar.

Vad vill du säga till den just nu?

– Jag ber om ursäkt och tack så mycket.

Den hårt slitne Medvedev får nu två vilodagar fram till semifinalen mot Roger Federer eller Grigor Dimitrov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.