Daniil Medvedev var glad för publikens burop. Foto: Adam Hunger/AP/TT

Medvedev vann efter publikens burop: ”Gav mig segern”

Uppdaterad
Publicerad

Daniil Medvedev vann US Open-matchen mot Feliciano Lopez med 3–1 i set – trots att publiken buade ut honom.

Då valde han att tacka publiken.

– Er energi gav mig segern, sade han.

Under i princip hela matchen mellan femteseedade Daniil Medvedev och spanjoren Feliciano Lopez skrek och buade publiken mot ryssen, efter att denne slitit en handduk från en bollpojke. Han straffades med en varning från domaren, och kastade därefter sitt racket i domarens riktning.

Men det hätska stämningen mot honom försämrade inte hans spel. Han vann den tredje omgångens match med 3–1 i set, och när han efter matchen intervjuades på banan valde han att tacka publiken.

– Först och främst vill jag säga: Tack till er alla! Er energi gav mig segern. Om ni inte hade varit här hade jag förmodligen förlorat. Det var så tufft, jag hade kramp i går. Så jag vill att alla ni ska veta detta när ni sover i natt: Jag vann tack vare er, sade han, höjde armarna i skyn – och fick motta ännu mer burop och skrik, varpå han viftade i en gest som sa något i stil med: ”Ge mig mer!”

”Kommer att vinna för er”

När han åter fick ordet valde han att fortsätta i samma stil:

– Energin som ni alla ger mig kommer nog att vara tillräckligt för de kommande fem matcherna. Ju mer ni gör så här, desto mer kommer jag att vinna för er skull! Tack!

I nästa omgång, som är åttondelsfinal, ställs Medvedev mot tysken Dominik Koepfer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.