Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniil Medvedev rasade på svenska domaren – se situationen. Foto: TV4 Play / TT

Stjärnan Daniil Medvedev i gräl med den svenske domaren Mohamed Lahyani: ”Du ser ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

Den hetlevrade ryske världsstjärnan Daniil Medvedev hamnade i gräl med den svenske domaren Mohamed Lahyani i Monte Carlos storturnering.

– Trots hawk-eye ser du ändå ingenting, skrek Medvedev upprört.

Se situationen i spelaren ovan.

Världsfyran Medvedev hade vunnit det första setet mot hemmaspelaren Gael Monfils med 6-2 men låg under med 1-2 i det andra setet när det hettade till vid den vackert belägna grusbanan vid Medelhavet.

ATP

Monfils slog en boll som dömdes ut. Lahyani gick ner på banan och förklarade att bollen var inne och gav poängen till fransmannen. Medvedev var frustrerad efter att hawk-eye visat att bollen var ute. Dock har inte domarna tillgång till denna teknik, den visas för tv-tittarna.

Dessutom blev det ett felaktigt domslut från linjedomaren i bollen direkt efter, vilket ändrades till Medvedevs fördel.

Den skrikande Medvedev var arg på domarteamet och fick en tillsägelse av Lahyani på banan i ATP 1 000 Masters-turneringen.

”Skrik inte på honom”

– Daniil, skrik inte på honom. Även en linjedomare kan göra fel. Och har jag fel ber jag om ursäkt, sade Lahyani.

– Hur kan du be om ursäkt? Jag förlorade det förbannade gamet och hur kunde jag göra det efter att bollen var ute? Den var ute, ute! skrek Medvedev.

Trots sitt upprörda tillstånd kunde Medvedev vinna matchen med 6-2,6-4 och är klar för åttondelsfinal.

– Jag är glad över att jag lyckades behålla lugnet men det kommer att finnas ögonblick när jag kommer att bli galen, beskrev Medvedev sin sinnesstämning, enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet