Mikael Ymer med i Davis Cup-laget

Uppdaterad
Publicerad

Sverige-ettan Mikael Ymer nobbar Stockholm Open men leder Davis Cup-laget som ska spela mot Kazakstan och Kanada i Madrid i slutet av november.

– Elias och Micke håller hög nivå och är självklara i laget, säger förbundskaptenen Robin Söderling till SVT sport om bröderna Ymer.

Övriga i laget är André Göransson och Jonathan Mridha. Ett nytt format gäller i år och 18 länder, sex i varje stad, gör upp i ett gruppspel i tre olika städer: Madrid, Innsbruck och Turin. Hela turneringen avgörs på elva dagar.

Gruppvinnarna och de två bästa tvåorna går till kvartsfinal. Varje match består av två singelmatcher och en dubbel.

”Realistiskt att gå till kvartsfinal”

– Ett realistiskt första mål är att gå vidare till kvartsfinal. Det är tufft, men inte omöjligt. Kanada är en av världens bästa tennisnationer och Kazakstan är också en tuff motståndare, men det ser jag som en 50-50-match, säger Söderling.

Om Sverige skulle gå till kvartsfinal spelar man i så fall 1 eller 2 december i Madrid. Madrid har förutom Sveriges gruppmatcher även två kvartsfinaler, semifinaler 3-4 december och final 5 december.

Så spelas gruppspelet 25-27 november. Gruppsegrarna och de två bästa tvåorna vidare till kvartsfinal:

Madrid:

Grupp A: Spanien, ryska förbundslaget (RTF), Ecuador

Grupp B: Kanada, Kazakstan, Sverige

Innsbruck:

Grupp C: Frankrike, Storbritannien, Tjeckien

Grupp D: Kroatien, Australien, Ungern

Turin:

Grupp E: USA, Italien, Colombia

Grupp F: Serbien, Tyskland, Österrike

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.