Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mikael Ymer om fattiga uppväxten: ”Sov i omklädningsrummet”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer är Sveriges bästa tennisspelare och drar in stora summor pengar.

Men så har det inte alltid varit.

I Carina Bergfeldt berättar han om den fattiga uppväxten.

– Vi sov i omklädningsrummet, säger Ymer i programmet.

Som 14-åring flyttade Mikael Ymer till Stockholm tillsammans med sin pappa och storebror Elias för att spela tennis. I fredagens avsnitt av Carina Bergfeldt berättar 24-åringen om uppväxten i huvudstaden och hur han och familjen bodde i klubbens klubbstuga den första tiden.

– De hade en klubbstuga vid deras grusplaner där det fanns café och sådant där. Vi flyttade dit på sena hösten och så bodde vi i den klubbstugan tills utomhussäsongen började på våren, säger han. 

Pappan sov i caféet och Mikael och Elias sov i en våningssäng i omklädningsrummet. Vardagen handlade mest om tennis och någon skola blev det i princip inte.

– På den tiden såg jag det inte som misär. Det var allt vi visste, jag och min bror. Och pappa gjorde det väldigt roligt för oss hela tiden. Våra dagar var ju 8-20 i tennishallen och sedan gick vi direkt in och sov, säger Ymer.

– Det blev inte så mycket skola.

Hör intervjun i spelaren ovan.

Se hela programmet ”Carina Bergfeldt” i SVT Play.

Davis Cup

SVT sänder Davis Cup-matchen mot Bosnien-Herccegovina den 3-4 februari från Kungliga tennishallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.