Mikael Ymer säkrade segern mot Kanada i den första gruppspelsmatchen i Davis Cup. Foto: TT

Mikael Ymer säkrade segern mot Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer följde upp storebrors Elias seger och vann den andra singelmachen i Davis Cup. Mikael Ymer slog Kanadas Vasek Pospisil med 6-4,6-4. Sverige vann även den avslutande dubbeln och slog Kanada med 3-0 utan att tappa set.

När Pospisil inte lyckades hålla en serveretur innanför baslinjen var segern klar och Mikael Ymer kunde ansluta till svenskgänget som samlats runt DC-kaptenen Robin Söderling. Bröderna Ymer gav Sverige 2-0 efter två 2-0-segrar i Madrid Arena.

– Det är väldigt speciellt att få spela med Elias. Jag gillade att Elias vann den första matchen och kul att få representera Sveriges flagga och hjälpa Sverige framåt i tennisvärlden, säger Mikael Ymer till SVT Sport.

Corona och idrott

Matchkvot kan bli avgörande

När Mikael Ymer, 93:a i världen, bröt fram till 4-3 i andra set grundlade han segern mot Pospisil, 133:a, som dock bjöd hårt motstånd.

I dubbeln spelade André Göransson och Robert Lindstedt för Sverige medan Pospisil fick sällskap av Brayden Schur för Kanada. Sverige vann med 7-6(7-5),6-4 och har 3-0 i matcher och 6-0 i set, en drömstart. 

– klart det är en drömstart! Nåt vi drömt om men inte vågat hoppas på, säger Göransson.

På lördag väntar Kazakstan och matchkvoten i det slimmade formatet kan avgöra vilket lag som går vidare till kvartsfinal.

”Den nye Nadal”, Carlos Alcaraz, 18, i det spanska DC-laget, som ska spela i Madrid i morgon, har smittats av covid-19 och satts i karantän, uppger det internationella tennisförbundet, ITF. Matcherna i Innsbruck spelas utan publik eftersom Österrike har satts i lockdown.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet