Julia Putintseva har fått en mardrömslik uppladdning inför Australian Open med möss på hotellrummet. Foto: TT

Mössbesudlat hotell stör uppladdningen: ”Ett skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Den seedade spelaren Julia Putintseva har hamnat i en mardröm i sitt karantänhotell i Melbourne. Rummet är fullt av möss som stör nattsömnen. Hon har bytt rum men mössen fortsätter att göra ovälkomna besök.

– Det är ett skämt, säger hon.

Hon är en av de dryga 70-talet spelarna som befinner sig i sträng karantän. Gnagare har invaderat hennes rum. Hon har bytt rum men mössen har kommit tillbaka där också. De verkar finnas överallt på hotellet. 

”Ett nytt rum men samma historia”, skriver hon på Twitter och har postat ett inlägg där en liten mus irrar omkring på rummet.

Australian Open

Kan inte sova

Närvaron av de små ovälkomna gästerna gör att kazakiskan inte kan sova.

”Jag ville gå och lägga mig men neeeeeej det gick inte”, skriver hon.

Spelarna får inte lämna hotellrummet, bryter de mot reglerna hotas de med höga böter och polisbevakning utanför rummet, och fönstret på rummet går inte att öppna vilket gör luften stillastående. På Instagram har hon lagt ut en bild där hon håller upp en skylt med texten:

”Vi behöver frisk luft för att andas”.

Turneringen inleds 8 februari.

28-rankade Julia Putintseva, 26, föddes i Moskva och tävlade för Ryssland fram till 2012 då hon bytte till Kazakstan. Med en WTA-titel under bältet är hon en säker spelare som ofta går ett par omgångar i många Grand Slam-turneringar, i kvartsfinal i US Open i höstas.

Hon blev proffs redan som 14-åring och har spelat ihop 40 miljoner kronor i karriären utan att slå igenom som ett namn för den stora publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet