Serena Williams och Andy Murray tränade ihop för första gången under fredagen. Under lördagen vann de i första omgången i mixed. Foto: TT.

Murray och Serena skapade feber på centercourten

Uppdaterad
Publicerad

Den högt emotsedda mixeddebuten för Serena Williams och Andy Murray skapade tennisfeber på centercourten. De bägge legendarerna vann sin första match tillsammans och njöt av tillfället.

– Jag ville hellre se matchen än spela den, säger Serena.

Tre snabba matcher på centercourten, bland annat 3-0-segrar för Rafael Nadal och Roger Federer, gjorde att publiken på centercourten, 15000 och utsålt, hoppades på att Serena Williams och Andy Murray skulle spela sin debutmatch på en av tennisens mest mytomspunna banor. De flesta stannade sedan kvar och såg matchen trots den sena timmen och det falnande ljuset.

Under dagen hade arrangören skrivit att banan skulle meddelas senare med det tillägget att den inte skulle spelas förrän tidigast 18.30. Strax efter att Federer vunnit sin match meddelades det att centercourten väntade för Williams och Murray, som spelat tidigare under dagen, och jublet bröt ut.

Murray har bara mixeden kvar

Klockan 20.15 inleddes matchen och 75 minuter senare hade stjärnparet slagit det okända paret bestående av tysken Andreas Mies och chilenskan Alexa Guarachi med 6-4,6-1. De fick en uppmärksamhet de aldrig tidigare varit i närheten av.

– Den här matchen var så upptrissad att jag själv hellre ville se den än att spela den, skämtade 37-åriga Serena Williams enligt BBC. Nu ska hon försöka sedan efteråt på video. 

För Murray, som avstår singelspel efter höftoperationen för ett halvår sedan, var det extra skönt att vinna efter att han och fransmannen Pierre Hugues Herbert blivit utslagna i dubbel. 

– Efter att ha förlorat dubbeln är all energi inriktad på mixeden, säger Murray efter dagens mest intressanta publikmatch, detta trots att Serena Williams spelat i singel, vilket även Rafael Nadal och Roger Federer gjorde.

Williams vann mixeddubbeln redan 1998.

Robert Lindstedt, 42, spelar tillsammans med den förra Grand Slam-vinnaren Jelena Ostapenko och kan stöta på Murray/Williams i en eventuell semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.