Det var vild glädje i Cori Gauffs loge efter fredagens seger. Serena Williams tränare Patrick Mouratoglou är mannen i vitt till höger. Foto: TT.

15-åringens maratonmatch sköt på Serenas och Murrays mixeddebut

Uppdaterad
Publicerad

15-åriga Cori Gauffs bragdmatch där hon efter över tre timmar på centercourten besegrade Polona Hercog i tredje omgången ställer till problem för arrangörerna. Den matchen tog inte slut förrän efter 21.00 svensk tid under fredagen och arrangören var tvungen att stryka den högintressanta mixeddebuten för Serena Williams och Andy Murray.

För att ytterligare komplicera det hela ska även Serena Williams spela i den tredje omgången i singel. Hon ska möta tyskan Julia Görges på centercourten med start klockan 14.00. Andy Murray ska också spela en dubbelmatch på bana 2 med start runt klockan 14.00 (andra match efter en damsingel). Det gör att arrangören skrivit ”kommer att meddelas senare” för Andy Murrays och Serena Williams match mot tysken Andreas Mies och chilenskan Alexa Guarachi på dagens spelschema.

BBC meddelar att den kommer att spelas någon gång efter 18.30. På centercourten är en damsingel och två herrsinglar schemalagda från 14.00. Arrangören hoppas på snabba matcher så att Murray och Williams kan spela på den största av Wimbledons banor.

Gauff får möta Lindstedt i mixed

Även 15-åriga Gauff, som redan vunnit Wimbledonpublikens hjärta, ska spela mixed i dag. Hon är schemalagd att spela den tredje matchen på banan 2. Gauff ska spela med den 20-årige britten Jay Clarke mot den svenska veteranen Robert Lindstedt, 42, som spelar tillsammans med den förra Grand Slam-vinnaren i singel, Jelena Ostapenko.

– Publiken var helt otrollig och de jublade åt mig även när jag hade matchbollar emot mig, säger 15-åringen förvånat om gårdagens match.

Hon gladde sig extra mycket åt att Tina Knowles, Beyonces mamma, hört av sig på Instagram.

– Jag hoppas att Beyonce såg det och att Tina berättade om mig, säger Gauff som ser fram emot att få gå på en konsert med Beyonce.

Murray, som bara spelar mixed och dubbel efter sin höftoperation, tränade för första gången med Serena Williams under fredagen då de spelade en timme ihop. De spelade mot Williams tränare Patrick Mouratoglou och sparringpartnern Jarmere Jenkins. Mouratoglou begav sig senare till Cori Gauffs loge på centercourten för att se hennes drabbning mot Polona Hercog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.