Serena Williams är vidare i Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Skadedrabbad Serena vidare i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

En under året skadedrabbad Serena Williams har klivit in i Wimbledon. Hennes sargade knä höll och hon är vidare efter 6-2, 7-5 mot italienskan Giulia Gatto-Monticone.

– Det har inte känts såhär bra sen i februari. Det känns bra att jag faktiskt kan gå ordentligt igen, säger en lättad Serena Williams efter matchen.

Systern Venus åkte mot 15-åriga stjärnskottet Cori Gauff. Men Serena, numera rankad tia i världen, gav inte rum för en ny skräll. Åtminstone inte inledningsvis. Första set vann Williams klart med 6-2 efter att ha gått upp till en 5-0-ledning.

I andra följdes de båda åt, bröt varsin serve och gick mot ett tie-break. Men italienskan lyckades inte serva sig kvar i matchen vid ställningen 5-6 i andra. Matchen slutade 6-2, 7-5. Williams, som bara spelat 13 matcher i år och jagar sin 24:e grand slam är glad över att hon fått en genomkörare i andra set. 

– Hon gav aldrig upp. Det är bra för mig att spela här matcher som den här.

Senare under kvällen bekräftade Andy Murray att han parar ihop med Serena Williams i mixed-dubbelturneringen.

Flera profiler ute efter första omgången

Garbiñe Muguruza vann turneringen 2017. I år tog det slut i redan direkt. Brasilianskan Beatriz Haddad Maia slog venezuelanskan med 6-4, 6-4 och förlängde listan över högprofilerade spelare som åkt ut redan i första omgången.

Maria Sjarapova bröt under måndagen vid ställningen 0-5 i tredje mot fransyskan Pauline Parmentier.

Under måndagen rök förutom Venus Williams världstvåan Naomi Osaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.