Naomi Osaka utslagen. Foto: TT

Sensationen: Osaka utslagen direkt

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Naomi Osaka är utslagen ur Wimbledon redan i den första omgången. 24-åriga Yulia Putintseva, Kazakstan, vann i två raka set 7-6 (7-4), 6-2.

Det skrälldes även på herrsidan när världsfemman Alexander Zverev åkte ur mot 124-rankade tjecken Jiri Vesely.

39-rankade Yulia Putintseva var starkare än 21-åriga Naomi Osaka. På en timme och 37 minuter hade hon manövrerat ut japanskan med 7-6 (7-4), 6-2.

Det är första gången på 18 år som en spelare rankad topp två i världen ryker redan i den första omgången av Wimbledon. Senast det inträffade var Martina Hingis 2001.

Putintseva är dock ingen gröngöling i de här sammanhangen. 27-åringen har vid sju tillfällen under karriären besegrat topp-tio spelare i världen.

– Jag gjorde ett bra jobb, sa hon i segerintervjun efter att ha besegrat den tvåfaldiga grand slam-vinnaren Naomi Osaka.

Det var emellertid inte bara Naomi Osaka som åkte direkt. På herrsidan föll världsfemman Alexander Zverev mot 124-rankade tjecken Jiri Vesely med 1-3 i set (6-4, 3-6, 2-6, 5-7).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.