Foto: Bildbyrån

Murray utslagen – hans tidigaste uttåg sedan 2005

Uppdaterad
Publicerad

Andy Murray är utslagen ur Wimbledon. Den 118-rankade britten hade aldrig något att sätta emot sin motståndare, 12-rankade kanadensaren Denis Shapolov.

Novak Djokovic är däremot, som väntat, vidare i turneringen.

Ett stjärnfall och en väntad seger, det var resultatet när två av Wimbledons mest namnkunniga spelare, Novak Djokovic och Andy Murray, äntrade det gröna gräset för den tredje omgången i tennisvärldens finaste tävling.

22-årige Denis Shapovalov spelade ut den forne mästaren Murray i tre raka set, 6-4, 6-2, 6-2 .

Murray fick kämpa sig till den tredje rundan. I den andra blev det en riktig rysare mot tyske Oscar Otte som Murray till slut vann med 3-6, 6-4, 6-4, 4-6, 6-2.

Shapovalov, som har en andraplats 2018 som bäst i Wimbledon, går nu vidare till åttondelsfinal. Andy Murray får nöja sig med att se resten av turneringen från läktaren. Det är hans tidigaste uttåg sedan 2005.

Bättre gick det för Novak Djokovic, som tidigare under fredagen tog sig vidare från tredje rundan genom att besegra amerikanske Denis Kudla med 6-4, 6-3, 7-6.

Djokovic hade det dock lite tuffare än setsiffrorna visar. Världsettan hade det trögt i inledningen av samtliga set, men matchen var aldrig riktigt i fara för serben.

MER TENNIS: Här spyr hon på centercourten – strax innan matchboll (2 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.