Världstvåan Rafael Nadal förlorade mot den 18-årige wild card-spelaren Denis Shapovalov. Foto: TT/AP

Nadal åkte på chockförlust – mot tonåring

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Rafael Nadal förlorade mot den 18-årige wild card-spelaren Denis Shapovalov i Montreal. Därmed missade spanjoren chansen att bli världsetta.

Majoriteten av tennisspelarna på touren har lämnat grässäsongen bakom sig och spelar nu på olika mindre hard court-tävlingar inför stundande US Open som börjar den 28 augusti.

Det var i 16-delsfinalen av ATP World Tour Masters 1000-turneringen i Kanada som Nadal råkade ut för trubbel. Men inte i form av Roger Federer eller någon annan världsspelare – utan en kanadensisk tonåring.

Nadal: ”Min tyngsta förlust i år”

30-årige Nadal lyckades inte förvalta sina sex breakbollar i avgörande set. Istället visade Denis Shapovalov att det finns hopp för kanadensisk tennis framöver när han tog hem segern med 3–6, 6–4, 7–6 och kvalificerade sig till kvartsfinal.

– Det här är nog min tyngsta förlust i år, utan tvekan. Han spelade bra. Jag väldigt dåligt. Det är bara att gratulera, säger Nadal till ATP:s hemsida.

Spanjoren hade behövt nå semifinal för att återigen bli världsetta.

Besegrat Del Potro och Nadal

Shapovalov spelar just nu sin livs tennis. I matchen före Nadal vann kanadensaren mot tidigare US Open-mästaren Juan Martin Del Potro i två raka set.

I och med segern mot Nadal är 18-åringen den yngsta spelaren att besegra en topp två-spelare i en fullständig match sedan just Rafael Nadal, då 17 år gammal, slog ut topprankade Roger Federer i Miami 2004.

Federer vidare

Även Roger Federer är vidare till kvartsfinal i Montreal. Den schweziske världsstjärnan vann mot spanjoren David Ferrer och ställs nu mot ännu en spanjor i form av Roberto Bautista Agut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.