Nadal enkelt vidare i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Den förre världsettan Rafael Nadal hade en behaglig inledning av Australian Open när han enkelt avfärdade amerikanen Marcos Giron i raka set 6-1, 6-4, 6-2.

I skuggan av Novak Djokovics uttåg från Australien gick den 35-årige Nadal in och gjorde processen kort med den vilt fajtandes amerikanen som var chanslös.

Spanjoren styrde spelet från baslinjen med stenhårda grundslag och plågade Giron från första bollen.

Australian Open

Nadal som innan sin resa till Australien drabbades av covid-19 och dessförinnan dragits med en fotskada var nöjd med segern:

– Det har varit ett par tuffa månader. Jag blev sängliggande i fyra dagar, men nu känns det underbart att vara här, sa en glad Nadal efter matchen.

Sjätte-seedade Nadal har förberett sig genom att åka till Australien tidigare och spelade den förberedande ATP-turneringen Melbourne Summerset förra veckan och vann turneringen, hans 89:e ATP-titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet