Naomi Osaka dominant: ”Bara glad att vara här”

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande mästaren i Australian Open Naomi Osaka, 24, fick en flygande start på årets turnering.

Hon besegrade 20-åringen Camila Osoria, Colombia, med 6–3, 6–3, och träffade domaren med bollen på väg mot sin seger.

– Jag är bara glad att vara här och se alla i publiken, säger hon.

Osaka gick överlägset upp till en 5–0-ledning i det första set innan Osoria tilläts ta sina första gem i matchen. Men matchen igenom var det en säker seger för den regerande mästaren i Australian Open.

– Jag tycker att jag spelade givet förutsättningarna. Jag gillar de varma förhållandena här och när jag kommer hit är alla välkomnande, jag är säker på att det har en positiv effekt på mig, säger Osaka efter segern.

Australian Open

Träffade domaren

I slutet av matchen kom Osaka lite långt ut till höger och träffade domaren med en forehand. Osaka bad om ursäkt och spelade hem matchen strax därefter.

Den förra  världsettan, som även vann turneringen 2019, är nu vidare till den andra omgången. Osaka hade ett turbulent 2021 då hon drog sig ur Franska öppna och bojkottade presskonferenser på grund av psykisk ohälsa. Hon åkte sedan ut redan i den tredje omgången i OS, och efter US Open i september meddelade hon att hon skulle ta en paus från tennisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet