Rafael Nadal vann gruppspelsmatchen mot Stefanos Tsitsipas. Foto: Bildbyrån

Nadal ett steg närmare ATP-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är ett steg närmare en semifinal i ATP-slutspelet i London. Spanjoren vann gruppspelsmatchen mot Stefanos Tsitsipas trots en oväntat tung start där han förlorade första set efter tiebreak.

Men med siffrorna 6–4, 7–5, vände Nadal på matchen och mottog efteråt prisbucklan för att han kommer avsluta året som världsetta tack vare att Roger Federer sent på torsdagen besegrade Novak Djokovic.

– Jag är väldigt glad. Efter alla saker jag har gått igenom i min karriär i form av skador trodde jag aldrig att jag vid 33 års ålder skulle ha den här bucklan i mina händer igen, sade han.

Trots vinsten är Rafael Nadal däremot ännu inte kvalificerad för spel i helgens semifinal. Spanjorens hopp står till att Daniil Medvedev slår Alexander Zverev i fredagens kvällsmatch – då väntar schweizaren Roger Federer i semifinalen.

– Jag vet inte om vi kommer se varandra i morgon, det beror på kvällsmatchen. Men jag gjorde allt jag kunde idag, sade Rafael Nadal.

ARKIV: En frustrerad Nadal efter förlust – hör intervjun här (12 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.