Rafael Nadal är ett steg närmare historisk Grand Slam-titel. Foto: TT

Nadal ett steg närmare historisk titel

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är klar för kvartsfinal i Australian Open för 13:e gången i karriären.

Världstvåan besegrade Fabio Fognini, och har fortfarande inte förlorat ett set i turneringen.

Rafael Nadal vann i tre raka set (6–3, 6–4, 6–2) och har efter de fyra inledande omgångarna fortfarande inte tappat ett set.

Efter matchen kallade han det första setet mot Fogini “utan tvekan” som “bästa prestationen” han gjort i turneringen hittills.

Australian Open

– Jag är väldigt motiverad att vinna Grand Slams. Det enda jag har sagt, är att jag aldrig har varit besatt. Ambitionen är viktig, men om du har för mycket ambition kan du bli frustrerad när du inte kan uppnå alla saker, säger Nadal.

Nadal har bara vunnit Grand Slam-turneringen i Melbourne en gång tidigare, 2009. Men sett till spanjorens spel hittills i årets upplaga kan det snart vara dags igen.

Vinner han Australian Open blir han dessutom den förste herrspelare genom tiderna att ta hem 21 Grand Slam-titlar.

Italienaren Fabio Fognini, rankad 17:e i världen, gjorde vad han kunde, men var till slut chanslös i den fjärde rundan. I kvartsfinalen ställs han mot Stefanos Tsitsipas som blev klar innan matchen spelades, då hans motståndare Matteo Berrettini dragit sig ur turneringen på grund av buksmärtor.

– Både Stefanos och Matteo är unga, starka spelare med mycket energi. Det blir en tuff utmaning. Men jag är glad att jag lyckades vinna i dag, det var viktigt för mitt självförtroende, sade Nadal efter segern mot Fognini.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet