Foto: Bildbyrån

Nadal föll i rysare – ute ur US Open

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadals tunga säsong fortsätter, den forne världsettan förlorade i den tredje omgången mot 32-rankade italienaren Fabio Fognini med 3-2 i set (3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4). ”Måste acceptera att det inte var mitt år”, säger Nadal.

Det började bra för spanjoren som tog gick upp till 2-0 i set efter seger 6-3 och 6-4 men sen var det slut på det roliga på Flushing Meadows.

Den 28-årige grusspecialisten Fabio Fognini, rankad 32 i världen och med sju raka förluster på hard court, hämtade upp underläget och tog sedan hem femte och avgörande set med 6-4 och slog ut världsåttan Nadal efter tre timmar och 46 minuters spel.

– Jag kan inte beskriva hur lycklig jag är. Det var väldigt tufft, att lyckas vinna mot Rafa när man ligger under med två set. Det var en otrolig match, säger Fognini till arrangören.

Första gången på tio år

Nadal är därmed ute ur US Open, redan i den tredje omgången och den tunga säsongen bara fortsätter. Förlusten var första gången i Nadals karriär som han tappat ledning 2-0 i set till förlust i Grand Slam-sammanhang på totalt 151 matcher.

Förlusten innebär också att den här säsongen blir den första sedan 2005 som Nadal inte vinner en Grand Slam-titel.

– Det enda det här betyder är att jag har spelat sämre än jag gjort de senaste tio åren. För mig har det varit fantastiskt att vinna Grand Slam tio år i rad. Ni kan föreställa er hur svårt det är att göra det. Jag måste bara acceptera att det här inte var mitt år och att jag måste kämpa ända tills slutet av säsongen, säger Nadal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.